Историческия парк в община Ветрино създава единствената в света изложба за историческа

...
Историческия парк в община Ветрино създава единствената в света изложба за историческа
Коментари Харесай

Изложба-конкурс за историческа живопис „Българската азбука“

Историческия парк в община Ветрино създава единствената в света галерия за историческа живопис на тематика „ Българската писменост и нейното разпространяване по света “. Изложбата-конкурс за историческа живопис събира над 300 художници от 20 страни. Картините могат да бъдат видени до края на май. Организира се за втора поредна година. Темата на тазгодишното издание е " Българската писменост и нейното разпространяване по света ". 



За участниците и любимците в състезанието, чийто крайни резултати ще бъдат оповестени на гала от 16 часа на 24 май, споделя в " Нашият ден " с Ивелин Михайлов , изпълнителен шеф на Историческия парк:

" Ще отбележим днешния празник с тържествена стратегия и с награждаването на определените художници. Всички художници, които вземат участие в състезанието, заслужават премия, тъй като платната им в действителност са прелестни. Голяма част от тях са деца . "

Чуйте целия диалог от звуковия файл.

Снимки – Втори интернационален конкурс " Историческа живопис ", Исторически парк, община Ветрино

В изложбата можете да видите творбите на участниците в категория възрастни. Творбите в категория деца можете да видите на та на състезанието. 



Времевият интервал, за който се отнася тематиката, е от основаването на българската писмеността до края на XV век. Желанието на уредниците е да се представят сюжети от основаването и разпространяването на българската писменост по света. 

Първите три картини остават благосъстоятелност на Исторически парк, а всички останали ще бъдат върнати на притежателите им или закупени от някой клиент на контрактувана цена сред художника и купувача. Всички художници имат прелестната опция да показват своите произведения, както и посетителите да се насладят на сътворената хубост. Оценката ще бъде от гости на уеб страницата, гости на място в парка и екип експерти. Оценката се взема 50 на 50 от гости и жури. Пожелаваме на всички художници прелестни моменти в процеса на основаване на спиращи дъха платна.

В състезанието има две възрастови категории: възрастни и деца.
Професионалното жури: проф. Маргарита Ваклинова, проф. Аксиния Джурова и художникът Андрей Янев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР